Nyheter

POG er tilbake!

LITT OM POG:

POG er navnet på et spill som var populært fra tidlig til midten av 1990-tallet i USA, og fra ca. 1994 til 1997 i Norge.

Pog fikk navnet sitt fra et fruktjuicemerke laget av pasjonsfrukt, appelsin og guava, der korkene til pogflaskene ble brukt til å spille med. Pog ble oppfunnet på Hawaii rundt 1920-tallet, og fikk en popularitetsblomstring da det canadiske spillkompaniet, (Canada Games Company) gjenninførte det for den vanlige amerikaneren, der spillet fort ble populært blant eldre barn, og noen tenåringer. Det er mulig at spillets opphav kan bli ført tilbake til det japanske spillet Menko.

Historie Det sies at pog i sin nåværende form ble oppfunnet av bønder på Hawaii. De brukte lokkene på melkeglass som pog, som de flippet rundt. Blossom Galbiso, en lærer ved Waialua Elementary School på Oahus nordlige bredde, er gitt æren for at pogspillet våknet til live igjen. I 1991 fortalte hun elevene sine at hun pleide å sprette korken av melkeflasken for å være den første som fikk tak i fløten. Pogspillet spredde seg så med rekordfart til andre grunnskoler i hele USA, og senere til norske skoler.

Spillets opprinnelse kan derimot være mye eldre, kanskje så tidlig som det 17. århundre i Edo-periodens Japan, da spillet Menko ble oppfunnet.

Regler To spillere har hver sin stabel med pogs, og hver sin slammer. Hver av spillerne velger et likt antall pogs til en stabel mellom dem (potten). Spillerne avgjør så hvem som skal starte, for eksempel med stein, saks, papir, myntkast eller lignende. Spilleren som vinner begynner så med å hive slammeren sin på potten, i et forsøk på å snu pogene. De han snur, vinner han. Motspilleren hiver så slammeren sin, og slik bytter de tur, inntil alle pogene er vunnet.

Noe som også er lov er såkalt flipping der spilleren bruker slammeren til å «knipse» opp en pog, det vil si at en legger slammeren på kanten av pogen og drar fort, slik at pogen snur seg.

Kilde: Wikipedia

Kanskje du også liker

Lojalitetsappen er her!!

Endelig kan vi tilby alle våre kunder en APP som gir deg mulighet til å få noe tilbake. Med denne appen sparer du poeng hver eneste gang du handler, som deretter kan veksles inn i produkter i vår butikk. I tillegg vil du bli invitert på eksklusive kundekvelder og få spesialrabatter. Appen er tilgjengelig på […]

Nordens største utvalg av Heelys rullesko!

Ja du leste riktig! Vi har nå Nordens største utvalg av Heelys rullesko! Faktisk hele 87 forskjellige modeller i butikken! Her finner du rullesko for enhver smak! Rulleskoene finnes fra størrelse 30 til 43. Vi kan skaffe rullesko helt opp til størrelse 47 🙂  Så er du ute etter kvalitet så er det ingen tvil […]

KJEMPEKULT

Slime Baff er pulveret som på utrolig vis gjør badevannet om til slim! Det er klissete, det er seigt og barna elsker det! Dryss pulveret i vannet og rør rundt. I løpet av noen minutter blir vannet forandret til herlig slim!